| | Beskydy Frenštát pod Radhoštěm |
Vyhlášení a ocenění nejlepší receptury proběhne v sobotu 14. 11. 2015 v 10 hodin v rámci Martinského trhu na frenštátském náměstí.
Do soutěže se může přihlásit každý, kdo zašle vyplněnou přihlášku s recepturou nejpozději do 23. 10. 2015
Soutěžní úkol – originální receptura Téma: Martinská husa
o zpracujte originální recepturu na téma ,, Martinská husa “ včetně kalkulace surovin a technologického postupu pro přípravu 6 porcí pokrmu
o recepturu zašlete pořadateli v elektronické podobě: lenka.krestova@mufrenstat.cz / Lenka Krestová, tel.: 725 784 220
o recepturu zašlete pořadateli písemnou formou s označením „soutěž“ na adresu: Město Frenštát pod Radhoštěm, kancelář Domu kultury, nám. Míru 1, 744 01 Frenštát p. R.
o termín doručení receptury: do 23.10.2015
o komise sestávající se z jednoho zástupce města a jednoho zástupce školy vybere s předstihem 3 top receptury
o přípravu soutěžních 3 top pokrmů dle vybraných receptur zajistí HŠ Frenštát pod Radhoštěm
o příprava soutěžních pokrmů proběhne v gastrocentru HŠ v pátek 6. 11. 2015 v čase od 07 do 11 hodin. Autor receptu může být u přípravy pokrmu přítomen nebo sám může pokrm vyrobit. Zároveň bude pozván na slavnostní oběd u příležitosti přípravy top receptů.
o připravené pokrmy vyhodnotí porota určená z jednoho zástupce města, jednoho zástupce profesních odborných organizací a jednoho zástupce Asociace kuchařů a cukrářů (AKC) ČR
o vítězem soutěže ,,Martinská husa“ bude dne 14. 11. 2015 v rámci Martinských trhů vyhlášen autor receptury nejlepšího pokrmu a současně převezme cenu od starostky města
o soutěžící souhlasí s uveřejněním své receptury, jména a města na webových stránkách a tiskových materiálech pořadatele. Ostatní údaje soutěžícího slouží pořadatelům pouze za účelem zkontaktování.
o výsledky soutěže a všechny přihlášené receptury budou zveřejněny na www.kulturafrenstat.cz
Informace k soutěžnímu úkolu
o zpracujte recepturu pokrmu včetně kalkulace surovin a technologického postupu na jeho přípravu (možno přiložit fotodokumentaci připraveného pokrmu - není podmínkou)
o hlavní surovinou je husa
o recepturu zpracujte na 6 porcí , včetně příloh
o pokrm by měl způsobem přípravy a podáváním odpovídat tradičnímu pojetí martinské husy (např. nádivka) s tradičními přílohami (knedlík, zelí, výpek či šťáva)
o jedna porce je určena k hodnocení (degustaci) porotě, druhá pro vystavení ukázkového talíře na prezentačním stole o recepturu sestavte s ohledem na dobu přípravy tj. 4 hodiny Cena: neuvedena
Další informace lze stáhnout zde (Martinki_husa_2015.jpg) .
Soubor zaslal zadavatel akce. Neneseme zodpovědnost za kvalitu nebo případnou škodlivost těchto dat.
|